top of page

STEFANIE ZEGWAARD

Stylist      Grafisch vormgever       Fotograaf 

08.04.1989                AMSTERDAM

In juni 2012 ben ik afgestudeerd als Allround Stylist aan Academie Artemis, Hogeschool voor Styling & Vormgeving. In deze vier jaar ben ik opgeleid tot een allround stylist, wat inhoudt dat ik een gespecialiseerde internationale visie heb op de marktontwikkelingen en een sterk gevoel voor concept, beeld en communicatie heb ontwikkeld, met een persoonlijke voorkeur op het gebied van interieur, media & food.

 

Tijdens mijn opleiding heb ik mijn passie voor food en fotografie ontwikkeld.

Voor mijn afstudeerproject heb ik mij gericht op de gebieden Food & Media. Voor het tijdschrift ELLE Eten heb ik een event gecreëerd wat gebaseerd is op geur en de herinneringen die daaraan verbonden zijn. Daarin heb ik vier verschillende sferen omgezet in geuren, op basis van smaakcombinaties en deze in beeld vormgegeven. De fotografie van dit project ‘The Smell of Memories’ heb ik zelf uitgevoerd en werd tijdens de examenexpositie zeer goed ontvangen.

 

Gedurende mijn studie en tot op heden ben ik als freelance stylist werkzaam bij het tijdschrift vtwonen.  Sinds februari 2013 heb ik mijn eigen bedrijf als stylist en fotograaf. Ik heb onder meer opdrachten uitgevoerd voor het verfmerk Pure & Original, waarbij ik de nieuwe Voorjaars­ en Wintercollecties heb gestyled en gefotografeerd. Deze beelden zijn internationaal gepubliceerd. Tevens ben ik werkzaam als freelance stylist bij het tijdschrift Viva voor de vaste rubriek inspiratiespreads.

 

In opdracht heb ik veel gereisd om lokaal nieuwe ontwikkelingen in de foodstylingcultuur in beeld te brengen, restaurants te bezoeken en gerechten te fotograferen.

Daarnaast ben ik als Foodstylist betrokken geweest bij de ontwikkeling van het kookboek 'Zondigen tot je een ons weegt' wat een vernieuwende blik op koken/eten voor een jong publiek moet aanspreken. Bij deze publicatie heb ik samengewerkt met de internationaal befaamde foodfotograaf Jan Bartelsman en chefkok Femke Meijer, die jaren bij restaurant De Librije heeft gewerkt. 

 

Ik ben ervaren in de mediawereld, kan omgaan met strakke deadlines, heb een breed netwerk en ben een gepassioneerde stylist in mijn vakgebied.

Natuurlijk sta ik open voor projecten & uitdagingen, dus; Feel free to contact me!

 

Enjoy!

bottom of page